Česká vánoční kuchařka je spojením české vánoční tradice s moderní gastronomií. Osvědčené recepty a neocenitelné rady našich babiček doplňují moderní kuchařské inspirace. Každá česká hospodyně najde v této knize nápad, jak obohatit slavnostní stůl a mile překvapit rodinu či přátele.
Hana Sedláčková Knihy






Upravené vydání nejznámější české kuchařky pro každou domácnost obsahuje více než 2000 receptů teplé i studené kuchyně, tradiční i moderní receptury na polévky, omáčky, pokrmy z obilovin, zeleniny, drůbeže, zvěřiny, masa a ryb. Přináší základní informace o používaných surovinách i kuchyňském vybavení a zásadách správné výživy.
Babiččino pečení
- 208 stránek
- 8 hodin čtení
Vůně pečiva, cukroví, buchet i koláčů, spolu se žárem a praskotem dřeva ve venkovské peci pomyslně provází stovku receptů z dávných let Tehdy naše babičky a prababičky svým umem a zkušeností dokázaly vykouzlit ty nejjemnější dobroty, jednoduchá a přitom lákavá a chutná jídla všedního i svátečního dne. Zkušená pedagožka a znamenitá kuchařka a cukrářka Hana Sedláčková je nabízí současným čtenářkám spolu s historkami, zážitky a fotografiemi z let svého mládí a dlouhých desetiletí odborné praxe.l
Dlouholetá profesorka pražské hotelové školy a autorka řady knih o gastronomii, odborných učebnic i výpravných kuchařek, včetně nedávno vydané Kuchařky české šlechty, přichází tentokrát s drobnější publikací věnovanou jedinému výrobku – jogurtu, o kterém se zvídavý čtenář dozví téměř všechno: od jeho výroby, úlohy ve výživě až po jeho využití při nejrůznějších zdravotních potížích a také v kosmetice. Množství zajímavých receptů pro přípravu jogurtových nápojů, studených i teplých, sladkých i slaných pokrmů z jogurtu a s jogurtem potěší každého, kdo chce zdravě žít a dobře vypadat. Předmluvu napsala Jana Snášelová.
Třetí díl učebnice o odívání. Pokračuje s učivem o tvorbě střihů pro složitější druhy oděvů, pokračuje kapitolou o kojeneckém oblečení a uzavírá přehledem oděvních stylů 20. století.
Sladké pečení. Ottova kuchařka naší vesnice
- 400 stránek
- 14 hodin čtení
Na 1 000 receptů od nejvýznamnějších českých cukrářů a kuchařů. Více než tisíc barevných fotografií sladkých jídel i postupů jejich přípravy. Rozsáhlá kapitola sladkých jídel pro diabetiky.
Pečeme na Vánoce
- 143 stránek
- 6 hodin čtení
Vánoce, Vánoce přicházejí Leckterá dnešní žena prohlásí, že pečení vánočního cukroví je přežitek a ona péct nebude. Nemá na to čas, nechce ztloustnout a vše se dá přece koupit. Časem ale i zarputilá odpůrkyně vánočního pečení začne péct a vánoční cukroví provoní celý byt. V této knize najdete nejen recepty moderní doby, ale i ty staré, podle nichž pekla paní sládková z pivovaru nebo paní řídící z Hané.
Ottova kuchařka naší vesnice
- 504 stránek
- 18 hodin čtení
Tato kniha obsahuje více než 2000 receptů teplé i studené kuchyně, tradiční i moderní receptury na polévky, omáčky, pokrmy z obilovin, zeleniny, drůbeže, zvěřiny, masa a ryb. Přináší základní informace o používaných surovinách i kuchyňském vybavení a zásadách správné výživy.
Kuchařka české šlechty : 200 receptů z kuchyně Zdenky a Berty Lobkowiczových
- 214 stránek
- 8 hodin čtení
200 receptů z kuchyně Zdenky a Berty Lobkowiczových. Celé desetiletí (1947 – 1957) strávila autorka jako podnájemnice u sester Zdenky a Berty, princezen Lobkowiczových, které si i ve ztížených životních podmínkách zachovaly neobyčejnou noblesu v přístupu k lidem, ve vedení domácnosti i při stolování. Pro Hanu Sedláčkovou, která se tehdy stala téměř součástí jejich šlechtické rodiny, to byla škola života, získala tu však i základ své budoucí profese odbornice v oboru gastronomie. Půvabné střípky autorčiných vzpomínek ozvláštňují knihu plnou znamenitých, léta uchovávaných receptů.



