Česká vánoční kuchařka je spojením české vánoční tradice s moderní gastronomií. Osvědčené recepty a neocenitelné rady našich babiček doplňují moderní kuchařské inspirace. Každá česká hospodyně najde v této knize nápad, jak obohatit slavnostní stůl a mile překvapit rodinu či přátele.
Hana Sedláčková Knihy






Upravené vydání nejznámější české kuchařky pro každou domácnost obsahuje více než 2000 receptů teplé i studené kuchyně, tradiční i moderní receptury na polévky, omáčky, pokrmy z obilovin, zeleniny, drůbeže, zvěřiny, masa a ryb. Přináší základní informace o používaných surovinách i kuchyňském vybavení a zásadách správné výživy.
Babiččino pečení
- 208 stránek
- 8 hodin čtení
Vůně pečiva, cukroví, buchet i koláčů, spolu se žárem a praskotem dřeva ve venkovské peci pomyslně provází stovku receptů z dávných let Tehdy naše babičky a prababičky svým umem a zkušeností dokázaly vykouzlit ty nejjemnější dobroty, jednoduchá a přitom lákavá a chutná jídla všedního i svátečního dne. Zkušená pedagožka a znamenitá kuchařka a cukrářka Hana Sedláčková je nabízí současným čtenářkám spolu s historkami, zážitky a fotografiemi z let svého mládí a dlouhých desetiletí odborné praxe.l
Dlouholetá profesorka pražské hotelové školy a autorka řady knih o gastronomii, odborných učebnic i výpravných kuchařek, včetně nedávno vydané Kuchařky české šlechty, přichází tentokrát s drobnější publikací věnovanou jedinému výrobku – jogurtu, o kterém se zvídavý čtenář dozví téměř všechno: od jeho výroby, úlohy ve výživě až po jeho využití při nejrůznějších zdravotních potížích a také v kosmetice. Množství zajímavých receptů pro přípravu jogurtových nápojů, studených i teplých, sladkých i slaných pokrmů z jogurtu a s jogurtem potěší každého, kdo chce zdravě žít a dobře vypadat. Předmluvu napsala Jana Snášelová.
To najlepšie z hydiny
- 192 stránek
- 7 hodin čtení
Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať pečenú prepelicu alebo holuba v smotanovej omáčke?
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.