Knihobot

Hana Sedláčková

    1. leden 1925 – 1. leden 2020
    Výživa a příprava pokrmů III: pro střední školy
    Jogurtová kuchařka
    Technologie přípravy pokrmů 3. : učebnice pro střední odborná učiliště, učební obory kuchař-kuchařka, kuchař-číšník, číšník-servírka a pro hotelové školy
    Babiččino pečení
    Kuchařka naší vesnice
    Česká vánoční kuchařka
    • 2016

      To najlepšie z hydiny

      • 192 stránek
      • 7 hodin čtení

      Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať pečenú prepelicu alebo holuba v smotanovej omáčke?

      To najlepšie z hydiny
    • 2016

      To nejlepší z drůbeže

      • 192 stránek
      • 7 hodin čtení

      Drůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové přináší čtyři stovky receptů na polévky, hlavní pokrmy, saláty i chutné svačiny připravené z obvyklých i neobvyklých druhů drůbeže. Na kuřata, slepice, kohouty, kachny, husy jsme zvyklí, ale což takhle dopřát si pečenou perličku, kapouna na víně nebo holuba ve smetanové omáčce?

      To nejlepší z drůbeže
    • 2015

      Vůně pečiva, cukroví, buchet i koláčů, spolu se žárem a praskotem dřeva ve venkovské peci pomyslně provází stovku receptů z dávných let Tehdy naše babičky a prababičky svým umem a zkušeností dokázaly vykouzlit ty nejjemnější dobroty, jednoduchá a přitom lákavá a chutná jídla všedního i svátečního dne. Zkušená pedagožka a znamenitá kuchařka a cukrářka Hana Sedláčková je nabízí současným čtenářkám spolu s historkami, zážitky a fotografiemi z let svého mládí a dlouhých desetiletí odborné praxe.l

      Babiččino pečení
    • 2015

      Babičkino pečenie

      • 216 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,0(1)Ohodnotit

      Vôňa pečiva, zákuskov, buchiet i koláčov spolu so žiarom a praskotom dreva vo vidieckej peci pomyselne sprevádza stovku receptov z dávnych rokov. Naše babičky a prababičky dokázali vtedy vďaka svojmu umu a skúsenostiam vykúzliť tie najjemnejšie dobroty, rovnako ako jednoduché a pritom lákavé a chutné jedlá všedného i sviatočného dňa. Skúsená pedagogička a vynikajúca kuchárka a cukrárka Hana Sedláčková ich ponúka súčasným čitateľkám a čitateľom spolu s historkami, zážitkami a fotografiami z rokov svojej mladosti a dlhých desaťročí odbornej praxe. Kniha vychádza v roku autorkiných deväťdesiatych narodenín.

      Babičkino pečenie
    • 2012

      Technologie přípravy pokrmů 6

      • 123 stránek
      • 5 hodin čtení

      Šestý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy je určen výhradně rybám a mořským plodům. Hlavním cílem zde není podat vyčerpávající přehled těchto produktů, ale seznámit zájemce hlavně s těmi druhy ryb a mořských plodů, které se u nás nejvíce používají, usnadnit orientaci při jejich nákupu a ukázat různé možnosti jejich přípravy. Učebnice je vhodným zdrojem informací pro školy, pro provozovatele gastronomické výroby i pro ostatní zájemce o pokrmy z ryb a mořských plodů.

      Technologie přípravy pokrmů 6
    • 2012

      Publikace je určena ředitelům a učitelům mateřských škol, ale také těm, kteří studují obory spojené s předškolní pedagogikou. Autorky přistupují k textu se snahou pomoci čtenáři pochopit smysl, účel a proces hodnocení pokroků dětí a ukázat, jak provádět diagnostické procesy s cílem naučit se odhalovat silné stránky dítěte a vycházet z nich při rozvoji jeho osobnosti. K problematice hodnocení výsledků přistupují z jiného úhlu pohledu než ostatní autoři známých publikací. Poznatky z vývojové psychologie a pedagogické diagnostiky propojují s individualizací vzdělávání a podporou rozvoje kompetencí stanovených Rámcovým vzdělávacím programem pro předškolní vzdělávání. Na konkrétních příkladech z praxe dokládají teoretická tvrzení. Příklady slouží rovněž jako doklady již existujících pozitiv v práci mateřských škol a také jako ukázky diagnostických chyb, kterých se dopouštějí.

      Hodnocení výsledků předškolního vzdělávání
    • 2011

      Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.

      Technologie přípravy pokrmů 2. Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy
    • 2011

      Sladké pečenie

      • 400 stránek
      • 14 hodin čtení
      4,0(10)Ohodnotit

      1 000 receptov od najvýznamnejších českých cukrárov a kuchárov. Viac ako tisíc farebných fotografií sladkých jedál i postupov ich prípravy. Rozsiahla kapitola sladkých jedál pre diabetikov.

      Sladké pečenie
    • 2010

      Na 1 000 receptů od nejvýznamnějších českých cukrářů a kuchařů. Více než tisíc barevných fotografií sladkých jídel i postupů jejich přípravy. Rozsáhlá kapitola sladkých jídel pro diabetiky.

      Sladké pečení. Ottova kuchařka naší vesnice
    • 2010

      50 druhů zeleniny a bylinek z naší zahrádky • Pěstební podmínky, osevní a pěstební postupy, praktické rady • Obecní škůdci a choroby • Zelenina pro balkony a miniplochy Zelenině zelenou v kuchyni! • Zelenina a koření • Tepelná příprava zeleniny • Vybavení kuchyně pro zpracování zeleniny Receptář • Od bazalky až po zelí: studené i teplé pokrmy • Pomazánky, polévky, saláty, hlavní jídla vařená, dušená i zapečená

      Zelenina na zahrádce a v kuchyni