Základní informace o složení, dietetické hodnotě brambor, přehled jejich odrůd, zpracovatelské úpravy a kuchařská technologie. Recepty na polévky, bramborové saláty, pečivo i moučníky z brambor, přílohy, vč. krajových jídel a receptů cizích kuchyní. Doplněno o fotografie a rejstřík
Eva Vojtíšková Pořadí knih


- 1991
- 1991
Velká kuchařka
- 638 stránek
- 23 hodin čtení
Jeden z největších českých kuchařů, jehož knihy byly zejména v poválečném období naprostou nezbytností pro každou českou hospodyňku . Mimořádně plodný autor je dodnes v řadě aspektů nepřekonaný a jeho knihy patří k základnímu kuchařskému vzdělání nejen pro posluchače hotelových škol a kuchařských učilišť. Přestože již nežije, jeho kuchařka jako učebnice nejen vaření, ale i servírování a stolování patří k nejzákladnějším dílům v tomto oboru u nás.... celý text