Turistický průvodce. Objevte, čím žije ostrov ve východním Středomoří. 10 míst, která nesmíte vynechat. Naše tipy. Nyní s atlasem a popisem cesty - 3 přehledné mapy, 4 plánky měst. Ubytování a kam na jídlo: Nejlepší adresy, které jsme pro vás vybrali a ohodnotili. Slovníček kulinářských výrazů. Objevte Kypr: zavedeme vás na nejdůležitější místa. A navíc kapitoly "Sport a pláže" a "Zábava pro děti". Tipy na výlety: Nejkrásnější výlety a procházky s praktickým popisem cesty. Aktuální informace: Kypr od A do Z. Tabulky průměrných teplot a vzdáleností. Slovníček.
Milena Boukalová Knihy






Velký švýcarský, bernský, appenzellský a entlebušský salašnický pes.
Istanbul
- 128 stránek
- 5 hodin čtení
Průvodce seznamuje ve stručnosti s nejvýznamnějšími kulturními a uměleckými památkami "města dvou kontinentů" - tureckého Istanbulu. Česká mutace vybraných svazků německé ediční řady Merian přibližuje čtenářům ve stručnosti místa, která by při své návštěvě turecké metropole rozhodně neměli vynechat. Podstatnou součástí příručky jsou informace o možnostech ubytování a stravování, nákupů, kulturního vyžití, nabídky akcí pro děti apod. Množství barevných fotografií, doplňkové mapky.
Zakrslý králík : jak o něj správně pečovat a porozumět mu : odborné rady pro správný chov
- 64 stránek
- 3 hodiny čtení
Odbornice na chov králíků Monika Weglerová vysvětluje, jak zakrslého králíka chovat a jak o něj pečovat, aby byl zdravý a přítulný. Připojuje mnoho praktických doporučení pro výběr, péči a výživu. Knihu doplňuje 45 okouzlujících barevných fotografií a 36 kreseb ze života zakrslých králíků.
Kniha encyklopedického charakteru soustřeďuje příspěvky různých autorů o státech Evropské unie a o dalších státech a nově vzniklých nezávislých státních útvarech Evropy.Shodné uspořádání jednotlivých údajů u každé země je zasazeno do širšího dějinného a kulturněhistorického rámce.Četbu obohacují vhodně volené fotografie.
Indická kuchyně
- 63 stránek
- 3 hodiny čtení
Kulinářsky sen o Indii. Kuchyně indického subkontinentu je neobyčejně mnohotvárna. Její zvláštností je souhra nejrůznejších koření, která nabízí zcela ojedinělý chuťový zážitek.
Azurově modré moře, sněhobílé vrcholky hor, zářivě červené skály, okouzlující hotelové paláce ze starých časů - pohádková krajina vzdorující současnosti. To vše je Azurové pobřeží. Jsou jen dvě možnosti: Azurové pobřeží buď milujete, nebo nemilujete. Jiná možnost není. Jestliže je milujete, musíte se obrnit proti ironii "znalců", kteří vědí své: bohaté staré fifleny a darmošlapové se zlatými řetízky na bronzově snědých nohou nebo tlustých krcích tu prý jen plní kasina a drahé restaurace, jasně! A co ještě? Nával: pláže, města, ulice - všude je přecpáno. Taky jasné. Milovníci tohoto krásného proužku pobřeží a jeho zasněného zázemí si ale mohou oddychnout. Vždyť ono na té zdrcující kritice je přece kousek pravdy - a to může zabránit - naštěstí pro obdivovatele, aby sem nepřijelo ještě víc lidí. Naopak právě onen svár mezi všudypřítomnou vřavou a pohádkovou krásou francouzské Riviéry probouzí onen pocit neskutečnosti, který ke zdejší říši snů patří.
