Knihobot

Andreas Staikos

    Andreas Staikos je výrazným hlasem v řecké literatuře, jehož divadelní hry a překlady obohacují kulturní krajinu. Jeho autorská tvorba se často zaměřuje na hluboké lidské zkušenosti a mytologické ozvěny, které oživuje prostřednictvím působivého dramatického stylu. Staikosovy hry, často srovnávané s klasickými tématy, nacházejí odezvu u publika díky své psychologické hloubce a formálnímu mistrovství. Jako překladatel přináší řeckým čtenářům díla předních francouzských autorů, čímž buduje most mezi literárními tradicemi a posiluje vzájemné porozumění.

    Kulinarische Liebschaften
    • Kulinarische Liebschaften

      • 148 stránek
      • 6 hodin čtení
      3,2(77)Ohodnotit

      Einen gehäuften Esslöffel Fischrogen in eine Schüssel geben. Trockenes Weißbrot ohne Rinde eine Minute in Wasser einweichen und gut ausdrücken, und zwar im Verhältnis eins zu drei zum Fischrogen. Den Fischrogen und das Brot sorgfältig - entweder mit der Gabel oder mit der Hand - vermischen, bis eine cremige Masse entsteht. Unter ständigem kräftigen Rühren mit der Gabel nach und nach Öl, vorzugsweise Maiskeimöl, zugeben, bis die Mischung weder zu fest noch zu flüssig ist. Den Saft einer Zitrone, eine kleine zerdrückte Zwiebel und eine Prise Pfeffer hinzufügen. Erneut durchrühren und im Kühlschrank bis zum Servieren kaltstellen.

      Kulinarische Liebschaften