Monografie malířky Jaroslavy Pešicové je prvním uceleným tištěným souborem její tvorby. Ta zahrnuje vedle dominantní olejomalby také ranější grafické práce, kresbu a dodnes u atutorky populární zrcadla, čili 3D objekty výtvarně zpracované. Publikace ve formátu 210x270 mm má 264 plnobarevných stran a vložené anglické resumé.
Seznámení s anglickým jazykem pro nejmenší děti. Za pomoci her, hádanek, úkolů, doplňování a vyhledávání seznámí s několika základními okruhy anglických slovíček (rodina, zvířata, věci, barvy, čísla...). V závěru knihy jsou všechna slovíčka abecedně zařazena do malého slovníku.
Publikace přináší reprezentativní výběr z textů, které publikovala renomovaná historička umění Eva Petrová od půle šedesátých let 20. století až dodnes. Texty, původně určené do katalogů samostatných autorských i skupinových výstav, doprovázejí reprodukce obálek příslušných katalogů; nechybějí ani podrobnější údaje o zmiňovaných výstavách.
Příprava této první obsáhlé Valterovy monografie byla započata ješta za autorova života. Základní text z pera Evy Petrové etapizuje Valterovo celoživotní dílo a spojuje ho s českým a světovým kontextem výtvarného umění. Integrální součástí publikace je detailní biografie doplněná rozsáhlým dokumentačním materiálem.
Tato publikace si neklade za cíl být kuchařkou, ani se nechce tvářit jako cestopis sledující gastronomii. Od všeho trochu. Na cestách za vínem do Španělska vzniklo mnoho podnětů k přemýšlení o životním stylu, historii, kultuře vůbec, návycích a zvycích, stolování a prostírání v té úžasné rozmanitosti jednotlivých regionů Španělska. A prostřený stůl vždy spojoval lidi, ať byl dlouhý či kulatý a důležité záležitosti v kulturních dějinách národů se vždy řešily a řeší u stolu s jídlem a vínem. Dopřejme si radost rozdělit se o to, co jsme poznali a doporučme po svých zkušenostech jeden z mnohých zážitků - španělské víno a jídlo. Cestou za zajímavými pokrmy se seznámíme s místními zvyklostmi, trochou historie, pohledem do krajiny, ale především pro vás uvaříme 64 typických comidas (hlavních chodů) a tapas (studených a teplých předkrmů), ale i postres (dezertů). K tomu vyhledáme a doporučíme 64 vín, která jsou k dispozici na českém trhu. Výběr jídel a vín by měl přiblížit nejdůležitější a nejtypičtější oblasti Španělska.
Okrasné cibuloviny jsou skupinou trvalek, pro něž je charakteristické, že vytvářejí podzemní zásobní orgány, cibule nebo hlízy. Cibuloviny jsou velmi rozmanité.Mohou to být vzrůstné nápadné květiny výrazných barev i drobné, obvykle časně na jaře kvetoucí skalničky.
V publikaci je popsáno 45 rodů, některé v desítkách druhů a kultivarů. Uvedeno je geografické rozšíření druhů, případně údaje o jejich nalezištích . nebo specifických podmínkách původních stanovišť. Jsou zde popsány základní morfologické znaky a odlišnosti jednotlivých druhů, zvláštní požadavky na půdu či osvětlení, ošetření, případně skladování cibulí. Uvedeny jsou způsoby spontánního rozmnožování a možnosti jeho urychlení.
Většina údajů vychází z vlastního hodnocení a několikaletých osobních zkušeností. Zmíněny jsou nejen možnosti použití v zahradách, ale také další uplatnění, např.přirychlování,výsadby do nádob, okenních truhlíků a kombinace s jinými květinami.