Osm chutí Asie
Autoři
Parametry
Kategorie
Více o knize
Shahaf Shabtay , šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu , strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi skrývají. Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu z jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodže, Singapuru. A v těchto zemích se můžete ocitnout i vy, stačí nakoupit suroviny, obléknout si zástěru a trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak! Nevyžaduje precizní vážení ingrediencí ani přesné postupy, vše si můžete upravit podle chuti a nápadu. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám a všechny používané suroviny jsou zde k dostání v knize dokonce najdete i tipy a doporučení, kde si je objednat či kam se pro ně vypravit. Kniha je členěna do osmi kapitol, z nichž každá je věnována jedné typické asijské surovině: kokosu, zázvoru a galangalu, citronu a citronové trávě, čaji, sezamu, rýži, banánu a chilli. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky či hlavní jídla, ale můžete se těšit i na dezerty, nápoje i další návrhy na jejich využití (např. kokosový krém na ruce). Každý recept je navíc doplněn fotografií.Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí výjimečné restaurace, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA a seznámíte se i s těmi, kteří pomohli celý koncept SaSaZu vytvořit. Shahaf Shabtay.
Skladem máme celkem knihy Osm chutí Asie (2012).
Nákup knihy
Osm chutí Asie, Shahaf Shabtay
- Jazyk
- Rok vydání
- 2012
- Stav knihy
- Jako nová
- Cena
- 54 Kč
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Osm chutí Asie
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Shahaf Shabtay
- Vydavatel
- Smart Press
- Rok vydání
- 2012
- Vazba
- pevná
- ISBN10
- 8087049543
- ISBN13
- 9788087049549
- Kategorie
- Kuchařky
- Hodnocení
- 4,65 z 5
- Anotace
- Shahaf Shabtay , šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu , strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi skrývají. Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu z jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodže, Singapuru. A v těchto zemích se můžete ocitnout i vy, stačí nakoupit suroviny, obléknout si zástěru a trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak! Nevyžaduje precizní vážení ingrediencí ani přesné postupy, vše si můžete upravit podle chuti a nápadu. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám a všechny používané suroviny jsou zde k dostání v knize dokonce najdete i tipy a doporučení, kde si je objednat či kam se pro ně vypravit. Kniha je členěna do osmi kapitol, z nichž každá je věnována jedné typické asijské surovině: kokosu, zázvoru a galangalu, citronu a citronové trávě, čaji, sezamu, rýži, banánu a chilli. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky či hlavní jídla, ale můžete se těšit i na dezerty, nápoje i další návrhy na jejich využití (např. kokosový krém na ruce). Každý recept je navíc doplněn fotografií.Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí výjimečné restaurace, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA a seznámíte se i s těmi, kteří pomohli celý koncept SaSaZu vytvořit. Shahaf Shabtay.