Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot

Pampelišky k jídlu

Autoři

Hodnocení knihy
5.0

Více o knize

Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni. Představuje dvacet receptů sestavených vždy pro celé menu, od polévky a salátu přes hlavní chod a dezert, včetně návodů na slané i sladké konzervování. Každý recept doprovází fotografie. Doprovodná textová část obsahuje obecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, nejrůznější zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce. Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze například pampelišky na Šumavě začínají kvést až o tři týdny později, na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.

Parametry

ISBN
9788090705517
Nakladatelství
Došel karamel

Kategorie

Vydání

2019, pevná

Stav

Nákup knihy

Dostupnost
Skladem
Cena
159 Kč

Doručení

 

Platební metody

202120222023