Česká a slovenská kuchařka
Autoři
- Hodnocení knihy
Více o knize
Stravovací zvyklosti u nás a na Slovensku do značné míry utvářely vlivy z okolních národů. Kuchyně obou zemí proto byly velmi výrazně ovlivněny svojí polohou. Slovensko bylo dlouhou dobu pod nadvládou Maďarů, jednalo se tedy o nejsilnější zahraniční vliv na slovenskou kuchyni. České země zase byly dlouho pod vládou Němců a Rakušanů, a právě odtud pochází obliba kysaného zelí, brambor, knedlíků a masa v tradiční české kuchyni. Přesto mají kuchyně obou zemí své typické rysy a charakteristická jídla. Tato jedinečná kuchařka obsahuje 75 klasických receptů - od polévek, předkrmů a chuťovek přes úpravu masa a přípravu sladkých i vegetariánských jídel až po přípravu dezertů a pečiva. Recepty jsou přesně rozepsány a doprovází je 340 názorných barevných fotografií, takže i kuchař-začátečník přípravu jídel hravě zvládne. Chcete se naučit uvařit poctivou gulášovou polévku, upéct bramboráky, naložit utopence, připravit kuře na paprice, plněnou papriku, segedínský guláš, koprovou omáčku, halušky, nudle s mákem, langoše, lívance, jablečný štrúdl nebo ovocné knedlíky? S touto kuchařkou to bude hračka! Překvapte své partnery, rodiče nebo kamarády svým kuchařským uměním. Příprava klasických českých a slovenských jídel nemusí být výsadou jen našich babiček!
Vydání
Stav
- Jako nováVyprodáno
- Dobrá29 Kč
- PoškozenáVyprodáno
Nákup knihy
- Dostupnost
- Skladem
- Cena
- 29 Kč
Doručení
Platební metody
202120222023
Skladem máme celkem knihy Česká a slovenská kuchařka (2013).