Knihobot

Culinaria Španělsko

Hodnocení knihy

4,9(10)Ohodnotit

Více o knize

Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci," řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně. Už samotná odlišnost klimatických podmínek dává tušit, že zde nemůže existovat jednotná národní kuchyně. Na chladném a vlhkém severu najdeme jiné plodiny než v mírném klimatu u Středozemního moře nebo na chudé náhorní plošině středního Španělska. Recepty v knize reprezentují jednotlivé regionální kuchyně, které zůstávají věrné svým tradicím - máte možnost vyzkoušet například katalánský rybí kotlík, česnekovou polévku z kraje La Manche, valencijskou paellu či mandlové bochánky z Andalusie. Kniha je pozvánkou na kulinární cestu po Španělsku - cesta k srdci vede prostě žaludkem.

Nákup knihy

Culinaria Španělsko, Marion Trutter, Guenter Beer

  • Polití / ušpinění
Jazyk
Rok vydání
2009
product-detail.submit-box.info.binding
(pevná),
Stav knihy
Poškozená
Cena
799 Kč

Doručení

Platební metody

4,9
Výborná
10 Hodnocení
Jana M.

Jeden zo spôsobov, ako dobre spoznať krajinu, je cez jej kuchyňu. Táto kniha vás prevedie kuchyňou a históriou jednej z najkrajších krajín Európy, ktorá dala svetu šunku jamón, paellu, tapas a mnoho ďalších pochúťok. V knihe nájdete aj množstvo informácií o geografii, kultúre, prírode…