Vinařská odyssea, aneb, Cesta za vínem se Zdeňkem Troškou a Miroslavem Kovácsem
Autoři
Více o knize
Kdo zná režiséra Zdeňka Trošku trochu blíž, tak ví, že je abstinent a z nápojů upřednostňuje rajčatovou šťávu. O to pozoruhodnější byl nápad tvůrců televizního seriálu o českém a moravském víně nabídnout mu roli průvodce. Zdeňka to překvapilo také, ale jelikož je odvážný a zvídavý, hozenou rukavici zvedl. A tak se společně se zkušeným vinařem Miroslavem Kováscem vydal na pouť, při které se postupně seznámil s celou vinařskou abecedou. Poznal vinice, vinařské oblasti na Moravě a v Čechách, jednotlivé odrůdy vinné révy, procesy výroby bílého, červeného, růžového i šumivého vína. Dozvěděl se, jak se víno skladuje, ochutnává a k jakým jídlům se hodí. A stal se zázrak, z vinařského analfabeta se stal pokorný obdivovatel toho společného daru přírody a lidí, kterému se říká víno.
Skladem máme celkem knihy Vinařská odyssea, aneb, Cesta za vínem se Zdeňkem Troškou a Miroslavem Kovácsem ().
Nákup knihy
Vinařská odyssea, aneb, Cesta za vínem se Zdeňkem Troškou a Miroslavem Kovácsem, Marie Formáčková, Dana Voláková
- Jazyk
- Rok vydání
- Stav knihy
- Dobrá
- Cena
- 42 Kč
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Vinařská odyssea, aneb, Cesta za vínem se Zdeňkem Troškou a Miroslavem Kovácsem
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Marie Formáčková, Dana Voláková
- Vydavatel
- Noxi
- ISBN10
- 808111047x
- ISBN13
- 9788081110474
- Kategorie
- Kuchařky, Vinobraní
- Hodnocení
- 4 z 5
- Anotace
- Kdo zná režiséra Zdeňka Trošku trochu blíž, tak ví, že je abstinent a z nápojů upřednostňuje rajčatovou šťávu. O to pozoruhodnější byl nápad tvůrců televizního seriálu o českém a moravském víně nabídnout mu roli průvodce. Zdeňka to překvapilo také, ale jelikož je odvážný a zvídavý, hozenou rukavici zvedl. A tak se společně se zkušeným vinařem Miroslavem Kováscem vydal na pouť, při které se postupně seznámil s celou vinařskou abecedou. Poznal vinice, vinařské oblasti na Moravě a v Čechách, jednotlivé odrůdy vinné révy, procesy výroby bílého, červeného, růžového i šumivého vína. Dozvěděl se, jak se víno skladuje, ochutnává a k jakým jídlům se hodí. A stal se zázrak, z vinařského analfabeta se stal pokorný obdivovatel toho společného daru přírody a lidí, kterému se říká víno.