Saláty - Pikantní saláty a zálivky pro každou příležitost
Autoři
Více o knize
Slyšíme-li slovo salát, řada z nás si představí pokrm, u kterého převládá zelená barva a který obsahuje převážně zeleninu. Jinými slovy vegetariánské jídlo. Ale opak je pravdou. Salát lze udělat z čehokoliv. Pokud jste na maso, tak z kachních plátků a třeba žabích stehýnek, nebo z uzené kýty, plátků šunky zdobenými orestovaným špekem. Záleží jen na správném poměru jednotlivých přísad a zálivce, kterou použijete. Jistě, fantazii se meze nekladou, ale experimenty jsou většinou nákladné, a tak se vyplatí přenechat je lidem, kterým jejich kulinářské pokusy financuje někdo jiný. Recepty, které obsahuje tato kniha ukazují, že saláty se připravují a "vaří" ve všech koutech naší zeměkoule. Cesta za nimi je dlouhá a nákladná. Připravte si je proto sami ve své kuchyni a podle chuti, kterou v dané chvíli máte.