Knihobot
1/4

Chvála české kuchyně. Tradice, jídlo, stolování, osobnosti

Autoři

Hodnocení knihy
5.0

Více o knize

Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace.

Parametry

ISBN
9788090475717
Nakladatelství
Perseus

Kategorie

Vydání

2016

Nákup knihy

Jakmile ji vyčmucháme, pošleme vám e-mail.