Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot

Chytré jídlo : recepty a tipy na to, jak být zdravý a žít déle

Autoři

Více o knize

Co jsou to chytré potraviny? Vědecký výzkum ukázal, že některé potraviny jsou obzvláště bohaté na univerzální základní prvky, tak důležité pro naše zdraví, jako jsou vitaminy, minerální látky, vlákniny a jiné "chytré" molekuly, které blahodárně působí proti stárnutí buněk. Tyto potraviny mohou přispět i k boji proti vzniku závažných onemocnění, jako je rakovina nebo kardiovaskulární a degenerativní choroby. Tyto látky se nacházejí například v červených pomerančích, borůvkách, špenátu, červeném zelí, malinách, rýži, celozrnných těstovinách, fazolích, bazalce, hlávkovém salátu chilli a kakau. Všechny tyto potraviny mají schopnost pozitivně ovlivňovat naše zdraví a jsou-li pravidelně konzumovány, nahradit farmaceutické doplňky stravy. Díky svým vlastnostem aktivují geny dlouhověkosti, které chrání organismus proti hromadění škodlivých tuků a snižují riziko vzniku chronických onemocnění. Kniha receptů je doplněna nádhernými fotografiemi a podrobnými popisy, jak „chytré" potraviny upravit, abychom si uvařili jídla bohatých barev i vůní. Dále jsou tu nutriční vlastnosti a nejlepší metody vaření jednotlivých surovin. Kniha je rozdělena do čtyř sekcí (snídaně, předkrmy, hlavní jídla, džusy a koktejly). Dopřejte svému organismu delší mládí a větší vitalitu.

Parametry

ISBN
9788073906733
Nakladatelství
Dobrovský s.r.o.

Kategorie

Vydání

2018

Stav

Nákup knihy

Dostupnost
Skladem
Cena
68 Kč

Doručení

 

Platební metody

202120222023