Kniha o medu
Autoři
- Hodnocení knihy
Více o knize
Kniha o medu nabízí všechno, co byste měli, mohli a chtěli vědět o medu, včelách a všech včelích produktech, plus recepty na cukrářské výrobky, jídla, polévky a nápoje z medu. Med jako pochutina, lék a součást kosmetických přípravků provází člověka už několik tisíciletí. Tento zázrak přírody má dodnes své pevné místo v každé domácnosti. Kniha o medu je výpravná, bohatě ilustrovaná publikace, která přináší ucelené informace o nektaru bohů a dalších včelích produktech, jako je pyl, propolis, mateří kašička nebo včelí jed, o jejich historii, složení, vlastnostech a především využití v každodenním životě v kosmetice, při domácí léčbě a v kuchyni při přípravě vlastní medoviny, úžasných medovníků, kynutých koláčů i nepečených medových dezertů, ale také předkrmů, polévek, jídel a nápojů. Obsahuje množství zajímavostí, užitečných rad, postupů na přípravu kosmetických i léčivých přípravků, návod na výrobu domácí medoviny a více než sto receptů na různé dobroty. (historie, léčitelství, kosmetika, gastronomie, tradice, produkty).