Choroby zeleniny a brambor
Autoři
Více o knize
Čtenářům se dostává do rukou publikace, která by jim měla pomoci v nesnadné orientaci ve značném množství chorob zeleniny a brambor. V obecné části jsou uvedeny základní a obecné informace o chorobách rostlin a ochraně proti nim. Záměrně je větší pozornost věnována chemické ochraně, avšak ne z důvodu jejího upřednostňování, ale proto, že tento způsob ochrany je nejnáročnější a při nedostatečných znalostech může při neodborném používání docházet i k poškození rostlin, užitečných živočichů a dokonce i zdraví konzumentů. Ve speciální části, která je základem této publikace, jsou uvedeny nejdůležitější neparazitivní, virové, bakteriální a houbové choroby jednotlivých druhů zeleniny a brambor. Barevné fotografie (101) pak slouží jako atlas k poznávání škodlivého činitele. Je určena všem pěstitelům zeleniny a brambor a studentům zahradnických a zemědělských škol.... celý text