Potravinová soběstačnost. Sytící plodiny. Jak se uživit bez dřiny
Autoři
Parametry
Kategorie
Více o knize
Druhý letošní svazek edice permakulturních příruček Klíč k soběstačnosti má podtitul Jak se uživit bez dřiny a je zaměřený na pěstování takzvaných sytících plodin. Na 84 stranách se seznámíte s přehledem rostlin, které našemu organismu dodají potřebné kalorie, s mnoha návody na jejich pěstování a s osobními zkušenostmi autorů jako jsou Jaroslav Svoboda, Hela Vlašínová, Marek Kvapil, Katka Horáčková a další. Příručka je zaměřena na přírodní a permakulturní pěstování, tedy na postupy používající co nejméně pěstebních zásahů, a na vytrvalé a smíšené kultury. Pokrývá klasické plodiny jako obilí včetně kukuřice, brambory či tykve, ale také netradiční rostliny jako tuřín, topinambur nebo světelný kořen, a nezapomíná na staré a krajové odrůdy. Zabývá se i pěstováním ořechů a dalších tvrdých plodů dřevin k obživě.
Nákup knihy
Potravinová soběstačnost. Sytící plodiny. Jak se uživit bez dřiny, Kolektiv
- Jazyk
- Rok vydání
- 2019
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Potravinová soběstačnost. Sytící plodiny. Jak se uživit bez dřiny
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Kolektiv
- Vydavatel
- Permakultura (CS)
- Rok vydání
- 2019
- ISBN10
- 8090510825
- ISBN13
- 9788090510821
- Kategorie
- Rostliny a pěstitelství
- Hodnocení
- 5 z 5
- Anotace
- Druhý letošní svazek edice permakulturních příruček Klíč k soběstačnosti má podtitul Jak se uživit bez dřiny a je zaměřený na pěstování takzvaných sytících plodin. Na 84 stranách se seznámíte s přehledem rostlin, které našemu organismu dodají potřebné kalorie, s mnoha návody na jejich pěstování a s osobními zkušenostmi autorů jako jsou Jaroslav Svoboda, Hela Vlašínová, Marek Kvapil, Katka Horáčková a další. Příručka je zaměřena na přírodní a permakulturní pěstování, tedy na postupy používající co nejméně pěstebních zásahů, a na vytrvalé a smíšené kultury. Pokrývá klasické plodiny jako obilí včetně kukuřice, brambory či tykve, ale také netradiční rostliny jako tuřín, topinambur nebo světelný kořen, a nezapomíná na staré a krajové odrůdy. Zabývá se i pěstováním ořechů a dalších tvrdých plodů dřevin k obživě.