Tuk - velké překvapení: proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě
Autoři
Parametry
Více o knize
Proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě. Celá desetiletí nám tvrdili, že bychom měli omezovat tuk, a že pokud nehubneme a nejsme zdraví, tak se prostě jen dost nesnažíme. Co když je ale problém v samotné nízkotučné stravě? A co když všechna ta jídla, která jsme si odpírali – smetanové sýry a šťavnaté steaky – by nám ve skutečnosti mohly pomoci bojovat s obezitou, diabetem a onemocněním srdce? Se závěry podloženými devíti lety výzkumu a rešerší odhaluje Nina Teicholzová nemyslitelné: vše, co nám kdy o tuku tvrdili, je špatně. Ve své knize dokumentuje, jak příliš horliví vědci dovolili neprůkazným vědeckým poznatkům ovládnout všeobecné mínění, a stát se výživovým dogmatem. Její živé a poutavé vyprávění předkládá přesvědčivé důkazy, které boří veškeré všeobecné znalosti o tuku ve stravě, a konečně nám umožňuje přivítat chutné pokrmy zpět do našich jídelníčků.
Skladem máme celkem knihy Tuk - velké překvapení: proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě (2016).
Nákup knihy
Tuk - velké překvapení: proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě, Nina Teicholz, Věra Kovářová
- Jazyk
- Rok vydání
- 2016
- Stav knihy
- Dobrá
- Cena
- 190 Kč
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Tuk - velké překvapení: proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Nina Teicholz, Věra Kovářová
- Vydavatel
- Jota
- Rok vydání
- 2016
- Vazba
- pevná
- ISBN10
- 8074629961
- ISBN13
- 9788074629969
- Kolekce
- Populárně naučná
- Kategorie
- Kuchařky, Zdraví / Medicína / Lékařství
- Hodnocení
- 4 z 5
- Anotace
- Proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě. Celá desetiletí nám tvrdili, že bychom měli omezovat tuk, a že pokud nehubneme a nejsme zdraví, tak se prostě jen dost nesnažíme. Co když je ale problém v samotné nízkotučné stravě? A co když všechna ta jídla, která jsme si odpírali – smetanové sýry a šťavnaté steaky – by nám ve skutečnosti mohly pomoci bojovat s obezitou, diabetem a onemocněním srdce? Se závěry podloženými devíti lety výzkumu a rešerší odhaluje Nina Teicholzová nemyslitelné: vše, co nám kdy o tuku tvrdili, je špatně. Ve své knize dokumentuje, jak příliš horliví vědci dovolili neprůkazným vědeckým poznatkům ovládnout všeobecné mínění, a stát se výživovým dogmatem. Její živé a poutavé vyprávění předkládá přesvědčivé důkazy, které boří veškeré všeobecné znalosti o tuku ve stravě, a konečně nám umožňuje přivítat chutné pokrmy zpět do našich jídelníčků.