Více o knize
8.vydání Odborná kniha řeznických receptur (dříve spotřební normy pro masné výrobky) včetně jednoduchých technologických postupů dříve. Spotřební normy pro masné výrobky obsahuje 253 receptur (norem) klasických českých uzenářských výrobků, členěných do obvyklých sortimentních skupin: - drobné masné výrobky (34 druhů) - měkké salámy (47) - trvanlivé masné výrobky (28) - speciální masné výrobky (42) - vařené masné výrobky (37) - pečené masné výrobky (4) - ostatní masné výrobky (14) - konzervy (47) V každé receptuře je uvedeno, z jakých surovin a přísad se výrobek míchá, jak jsou základní suroviny upraveny, do jakých obalů se plní dílo i jakou má mít výrobek hmotnost. Receptury jsou doplněny výrobními postupy. Dávkování surovin a přísad je rozepsáno pro výrobu 100 kg hotového vychlazeného výrobku. Kniha vychází z receptur určených především pro odborníky v masném průmyslu. Vyhledávání receptur v knize usnadňují abecední a jmenný rejstřík. V závěru knihy naleznete i matematické postupy, používané při přepočtech receptur na konkrétní vyráběné množství výrobku a odborné zkratky používané v recepturách.
Nákup knihy
České masné výrobky, Václav Šedivý
- Jazyk
- Rok vydání
- 2019
Doručení
Platební metody
Navrhnout úpravu
- Titul
- České masné výrobky
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Václav Šedivý
- Vydavatel
- OSSIS (Václav Šedivý)
- Rok vydání
- 2019
- Počet stran
- 108
- ISBN10
- 8086659623
- ISBN13
- 9788086659626
- Kategorie
- Kuchařky, Motivace a seberozvoj
- Anotace
- 8.vydání Odborná kniha řeznických receptur (dříve spotřební normy pro masné výrobky) včetně jednoduchých technologických postupů dříve. Spotřební normy pro masné výrobky obsahuje 253 receptur (norem) klasických českých uzenářských výrobků, členěných do obvyklých sortimentních skupin: - drobné masné výrobky (34 druhů) - měkké salámy (47) - trvanlivé masné výrobky (28) - speciální masné výrobky (42) - vařené masné výrobky (37) - pečené masné výrobky (4) - ostatní masné výrobky (14) - konzervy (47) V každé receptuře je uvedeno, z jakých surovin a přísad se výrobek míchá, jak jsou základní suroviny upraveny, do jakých obalů se plní dílo i jakou má mít výrobek hmotnost. Receptury jsou doplněny výrobními postupy. Dávkování surovin a přísad je rozepsáno pro výrobu 100 kg hotového vychlazeného výrobku. Kniha vychází z receptur určených především pro odborníky v masném průmyslu. Vyhledávání receptur v knize usnadňují abecední a jmenný rejstřík. V závěru knihy naleznete i matematické postupy, používané při přepočtech receptur na konkrétní vyráběné množství výrobku a odborné zkratky používané v recepturách.