Knihobot

Lahoda: evoluce lidských chutí

Parametry

Více o knize

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí.

Nákup knihy

Lahoda: evoluce lidských chutí, Rob R. Dunn, Monica Sanchez

Jazyk
Rok vydání
2022
Stav knihy
Jako nová
Cena
193 Kč

Doručení

  •  

Platební metody

2021 2022 2023

Navrhnout úpravu