Knihobot
Přesně tuhle si přidáte do košíku

Lahoda: evoluce lidských chutí

Parametry

Více o knize

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí.

Skladem máme celkem knihy Lahoda: evoluce lidských chutí (2022).

Nákup knihy

Lahoda: evoluce lidských chutí, Rob R. Dunn, Monica Sanchez

Jazyk
Rok vydání
2022
product-detail.submit-box.info.binding
(měkká),
Stav knihy
Dobrá
Cena
184 Kč

Doručení

  •  

Platební metody

Navrhnout úpravu