Knihobot

Lahoda: evoluce lidských chutí

Autoři

Více o knize

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí.

Parametry

ISBN
9788027511457
Nakladatelství
Host

Kategorie

Vydání

2022, měkká

Stav

Nákup knihy

Dostupnost
Skladem
Cena
204 Kč

Doručení

 

Platební metody

202120222023

Skladem máme celkem knihy Lahoda: evoluce lidských chutí (2022).