Knihobot

Lidé kolem stolu, aneb, Úvod do mezilidské chemie

Parametry

Více o knize

Knihu tvoří soubor esejů, které volně spojuje téma gastronomie. Autor v nich zkoumá vztahy lidí v různých situacích, zejména u stolu a při společném jídle a pití. Termín „chemie“ přitom chápe v přeneseném a obecném smyslu, jako mezilidskou interakci. Uvádí však také reálné chemické látky, které jako signální chemikálie nebo feromony ovlivňují vzájemné sympatie mezi lidmi, umocňují vztah mezi matkou a dítětem i přitažlivost partnerů. Shrnuje historii stolu, židle a příboru, původ a význam etikety při stolování. Uvažuje o podstatě osobního prostoru a na konkrétních příkladech ukazuje, jak se projeví při mezilidské komunikaci: při přátelském setkání, na vědeckém sympoziu, na svatbě, v čekárně nebo při jednání u kulatého stolu. Závěrem se zamýšlí nad zasedacím pořádkem apoštolů při poslední večeři.

Nákup knihy

Lidé kolem stolu, aneb, Úvod do mezilidské chemie, Miroslav Raab

Jazyk
Rok vydání
2022
Stav knihy
Jako nová
Cena
265 Kč

Doručení

  •  

Platební metody

2021 2022 2023

Navrhnout úpravu