Vitaminy: kdy, jak, proč, kolik
Autoři
Parametry
Více o knize
Autor této publikace MUDr. Vratislav Schreiber, profesor Karlovy univerzity, je nejen vynikajícím endokrinologem a kardiologem, ale i výborným popularizátorem závažných výsledků současného bádání v medicíně, o čemž svědčí jeho četné články a poznámky v časopisech i jinde, např. v několika populárních spiscích. Autor rozdělil tento spisek do 12 kapitol. V prvních dvou uvádí stručnou historii výzkumu vitaminů a jejich přehled, spolu s udáním příslišných dávek a zdrojů; v 3. až 10. kapitole pak odpovídá na otázku, pokud jde o vlastnosti jednotlivých vitaminů, uvedené v podtitulku spisku v abecedním pořadí: vitamin A, B-komplex, vitaminy C, D, E, K a ostatní faktory, tj. biofalvinoidy, esenciální mastné kyseliny, inositol, kyselina thiooktová a karnitin. Velmi zajímavá je i další, 11. kapitola, o kyslíkovém stresu ve vztahu k vitaminům, jakož i kapitola 12. o působení léčiv na zhoubné nádory. Ta je věnována pouze lékařům, samozřejmě se zvláštním zřetelem k fyziologickému účinku vitaminů.
Nákup knihy
Vitaminy: kdy, jak, proč, kolik, Vratislav Schreiber
- Jazyk
- Rok vydání
- 1993
- Stav knihy
- Dobrá
- Cena
- 116 Kč
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Vitaminy: kdy, jak, proč, kolik
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Vratislav Schreiber
- Vydavatel
- H & H
- Rok vydání
- 1993
- Vazba
- měkká
- ISBN10
- 8085787172
- ISBN13
- 9788085787177
- Kategorie
- Zdraví / Medicína / Lékařství, Kuchařky
- Anotace
- Autor této publikace MUDr. Vratislav Schreiber, profesor Karlovy univerzity, je nejen vynikajícím endokrinologem a kardiologem, ale i výborným popularizátorem závažných výsledků současného bádání v medicíně, o čemž svědčí jeho četné články a poznámky v časopisech i jinde, např. v několika populárních spiscích. Autor rozdělil tento spisek do 12 kapitol. V prvních dvou uvádí stručnou historii výzkumu vitaminů a jejich přehled, spolu s udáním příslišných dávek a zdrojů; v 3. až 10. kapitole pak odpovídá na otázku, pokud jde o vlastnosti jednotlivých vitaminů, uvedené v podtitulku spisku v abecedním pořadí: vitamin A, B-komplex, vitaminy C, D, E, K a ostatní faktory, tj. biofalvinoidy, esenciální mastné kyseliny, inositol, kyselina thiooktová a karnitin. Velmi zajímavá je i další, 11. kapitola, o kyslíkovém stresu ve vztahu k vitaminům, jakož i kapitola 12. o působení léčiv na zhoubné nádory. Ta je věnována pouze lékařům, samozřejmě se zvláštním zřetelem k fyziologickému účinku vitaminů.