Jak se vařívalo a žilo v jihočeské hájovně
Autoři
- Hodnocení knihy
Více o knize
Vzpomínky formou dopisu dospělé dceři tvoří paralelní text k množství oblíbených rodinných kuchařských receptů, díky nimž si můžeme uvařit cvekálky, kucmoch, šušňák, jihočeskou zavrcenou a šestinedělkovou polévku, jakož i vejmrdu či pumpernykl, nebo upéct správnou svíčkovou, tažený štrúdl, mydlipupky a další dobroty, o kterých se nám možná ani nesnilo. Anna Sedlmayerová totiž nebyla jen slavná spisovatelka, ale také výborná kuchařka. Vyrůstala v jihočeské hájovně a její maminka a tety měly za sebou službu ve Vídni, což se v Annině kuchyni pochopitelně projevilo. Kdo ochutná podle jejích receptů zhotovené pokrmy, určitě nebude litovat. A kdo má rád atmosféru časů dávno minulých, ten si navíc příjemně počte, neboť i receptová část je plná odboček a veselých historek, v nichž autorka vzpomíná na své rodiče a početné příbuzné
Vydání
Stav
- Jako nová145 Kč
- DobráVyprodáno
- PoškozenáVyprodáno
Nákup knihy
- Dostupnost
- Skladem
- Cena
- 145 Kč
Doručení
Platební metody
202120222023