Přírodní látky a jejch biologická aktivita sv. 2
Autoři
Více o knize
Monografie shrnuje ve 14 kapitolách a cca 620 stranách výsledky studia účinku přírodních látek (působících preventivně proti vývoji chorob hospodářských zvířat, terapeuticky a také toxicky) za posledních přibližně 20 let v Evropě, USA a v Asii a jejich legislativy především v EU. Jednotlivé kapitoly jsou zpracovány autory pracujícími v oblastech zabývajících se výzkumem přírodních látek, jejich pozitivními i negativními vlastnostmi na hospodářská zvířata (a zčásti člověka, jsou-li součástí finálních potravin), možnostmi stanovení a ovlivnění jejich obsahu v krmivu a v dalších produktech. Monografie pojednává o legislativních aspektech doplňkových látek přírodního původu, antibiotických stimulátorech růstu a jejich alternativách, metabolitech rostlin, hub a některých mikroorganismů a jejich derivátech jako náhradě antibiotických stimulátorů růstu hospodářských zvířat, významu kyseliny fytové ve výživě zvířat a lidí, antiinvazních látkách přírodního původu jako preventivním faktoru v ontogenezi zvířat, nových a netradičních přírodních surovinách ve výživě zvířat, o probiotikách, prebiotikách a synbiotikách a možnostech jejich využití, přírodních antinutričních a toxických látkách v krmivovém a potravním řetězci, nežádoucích fungálních metabolitech a průmyslových metodách jejich eliminace, látkách přírodního původu potenciálně ovlivňujících reprodukci prasat a o perspektivách využití přírodních látek v 21. století.
Nákup knihy
Přírodní látky a jejch biologická aktivita sv. 2, Lubomír Opletal, Věra Skřivanová
- Jazyk
- Rok vydání
- 2010
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Přírodní látky a jejch biologická aktivita sv. 2
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Lubomír Opletal, Věra Skřivanová
- Vydavatel
- Karolinum
- Rok vydání
- 2010
- Vazba
- měkká
- ISBN10
- 802461801X
- ISBN13
- 9788024618012
- Kategorie
- Anotace
- Monografie shrnuje ve 14 kapitolách a cca 620 stranách výsledky studia účinku přírodních látek (působících preventivně proti vývoji chorob hospodářských zvířat, terapeuticky a také toxicky) za posledních přibližně 20 let v Evropě, USA a v Asii a jejich legislativy především v EU. Jednotlivé kapitoly jsou zpracovány autory pracujícími v oblastech zabývajících se výzkumem přírodních látek, jejich pozitivními i negativními vlastnostmi na hospodářská zvířata (a zčásti člověka, jsou-li součástí finálních potravin), možnostmi stanovení a ovlivnění jejich obsahu v krmivu a v dalších produktech. Monografie pojednává o legislativních aspektech doplňkových látek přírodního původu, antibiotických stimulátorech růstu a jejich alternativách, metabolitech rostlin, hub a některých mikroorganismů a jejich derivátech jako náhradě antibiotických stimulátorů růstu hospodářských zvířat, významu kyseliny fytové ve výživě zvířat a lidí, antiinvazních látkách přírodního původu jako preventivním faktoru v ontogenezi zvířat, nových a netradičních přírodních surovinách ve výživě zvířat, o probiotikách, prebiotikách a synbiotikách a možnostech jejich využití, přírodních antinutričních a toxických látkách v krmivovém a potravním řetězci, nežádoucích fungálních metabolitech a průmyslových metodách jejich eliminace, látkách přírodního původu potenciálně ovlivňujících reprodukci prasat a o perspektivách využití přírodních látek v 21. století.