Knihobot

Justus Freiherr von Liebig

    Justus von Liebig byl německý chemik, který zásadně přispěl k zemědělské a biologické chemii a k organizaci organické chemie. Jako profesor zavedl moderní laboratorní výuku, čímž se stal jedním z největších chemických pedagogů všech dob. Je považován za „otce hnojivářského průmyslu“ díky objevu dusíku jako nezbytné živiny pro rostliny a formulaci zákona minima, který popisoval vliv jednotlivých živin na plodiny. Vyvinul také výrobní postup pro hovězí extrakty a založil společnost, která později ochranila značku pro hovězí bujón.

    Complete Works On Chemistry... by Justus Liebig...
    Animal Chemistry, or, Chemistry in Its Applications to Physiology and Pathology. by Baron Liebig. ... . Edited From the Author'S Manuscript by William
    Handbuch der organischen Chemie
    Annalen der Chemie
    Abhandlung über die Konstitution der organischen Säuren
    Die organische Chemie in ihrer Anwendung auf Physiologie und Pathologie