Nová encyklopedie českého a moravského vína
Autoři
Parametry
Více o knize
V 1. díle se kniha věnuje tématům, která čtenářům přiblíží vše, co se týká vinic a hroznů. Milovníci vína i odbornější veřejnost jistě ocení podrobné a přehledné informace o všech odrůdách révy vinné, které se u nás pěstují. Přehled zahrnuje rovněž nejnovější odrůdy, které byly pro pěstování v České republice uznány a schváleny na konci roku 2004. U každé odrůdy jsou srozumitelně popsány její charakteristiky doplněné fotografiemi hroznů. Pro úplnost je zde popsán také typický charakter jednotlivých odrůdových vín, tedy barva, vůně a chuť vína. Informace o odrůdách uzavírá stručné doporučení k pokrmům. Kniha se dále věnuje pěstování révy vinné a důležitým faktorům jako půda, podnebí, technologie či osobnost vinaře, které výslednou kvalitu vína ovlivňují. V souladu s novým vinařským zákonem srozumitelně popisuje a názorně fotografiemi doplňuje třídění vín, tedy jakostní kategorie vín.
Skladem máme celkem knihy Nová encyklopedie českého a moravského vína (2007).
Nákup knihy
Nová encyklopedie českého a moravského vína, Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm
- Jazyk
- Rok vydání
- 2007
- Stav knihy
- Dobrá
- Cena
- 72 Kč
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Nová encyklopedie českého a moravského vína
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm
- Vydavatel
- Praga Mystica
- Rok vydání
- 2007
- Vazba
- pevná
- ISBN10
- 8086767000
- ISBN13
- 9788086767000
- Série
- Nová encyklopedie českého a moravského vína
- Kategorie
- Encyklopedie, Rostliny a pěstitelství
- Hodnocení
- 4,65 z 5
- Anotace
- V 1. díle se kniha věnuje tématům, která čtenářům přiblíží vše, co se týká vinic a hroznů. Milovníci vína i odbornější veřejnost jistě ocení podrobné a přehledné informace o všech odrůdách révy vinné, které se u nás pěstují. Přehled zahrnuje rovněž nejnovější odrůdy, které byly pro pěstování v České republice uznány a schváleny na konci roku 2004. U každé odrůdy jsou srozumitelně popsány její charakteristiky doplněné fotografiemi hroznů. Pro úplnost je zde popsán také typický charakter jednotlivých odrůdových vín, tedy barva, vůně a chuť vína. Informace o odrůdách uzavírá stručné doporučení k pokrmům. Kniha se dále věnuje pěstování révy vinné a důležitým faktorům jako půda, podnebí, technologie či osobnost vinaře, které výslednou kvalitu vína ovlivňují. V souladu s novým vinařským zákonem srozumitelně popisuje a názorně fotografiemi doplňuje třídění vín, tedy jakostní kategorie vín.