Knihobot

Labužníkovy historky : 66 příběhů z kulinářské historie

Více o knize

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.

Nákup knihy

Labužníkovy historky : 66 příběhů z kulinářské historie, Vladimír Poštulka, Helena Dubová

Jazyk
Rok vydání
2011
Stav knihy
Dobrá
Cena
105 Kč

Doručení

  •  

Platební metody

2021 2022 2023

Navrhnout úpravu