Labužníkovy historky : 66 příběhů z kulinářské historie
Autoři
Více o knize
Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.
Vydání
2011
Stav
- Jako nová69 Kč
- Dobrá65 Kč
- PoškozenáVyprodáno
Skladem máme celkem knihy Labužníkovy historky : 66 příběhů z kulinářské historie (2011).