Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot
1/4

Labužníkovy historky : 66 příběhů z kulinářské historie

Autoři

Více o knize

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.

Parametry

ISBN
9788024915029
Nakladatelství
Ikar

Kategorie

Vydání

2011

Stav

Nákup knihy

Zrovna tuhle už nemáme.
Ukázat podobný kousek