Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot

Labužníkovy historky : 66 příběhů z kulinářské historie

Autoři

Více o knize

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.

Parametry

ISBN
9788024915029
Nakladatelství
Ikar

Kategorie

Vydání

2011

Stav

Nákup knihy

Dostupnost
Skladem
Cena
65 Kč

Doručení

 

Platební metody

202120222023