Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot
1/4

Výroba destilátů z vlastního ovoce

Autoři

Více o knize

Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. Následují konkrétní návody jak postupovat, sklizní ovoce počínaje (s podrobným výkladem o chemických procesech, probíhajících v plodech při kvašení), přes přípravu ovoce pro kvas (teplota a doba kvašení, technika plnění, přísady, živiny, kulturní kvasinky, nádoby na kvas), péče o proces kvašení až po destilaci. Po ukončení destilace postupy při ředění destilátu, skladování a lahvování. Závěrem jsou zařazeny tipy i na další zužitkování ovoce (sušení, výroba octa). Knihu uzavírá terminologický slovníček, výběr z právních předpisů k problematice a seznam odborné literatury.

Parametry

ISBN
9788073220457
Nakladatelství
Dona

Kategorie

Vydání

2003

Nákup knihy

Jakmile ji vyčmucháme, pošleme vám e-mail.