Kniha o židovské kuchyni
Autoři
Parametry
Kategorie
Více o knize
KNIHA O ŽIDOVSKÉ KUCHYNI není pouze kuchařkou s židovskými recepty. Autorka v ní jakoby pohledem z kuchyně popisuje dějiny židovské diaspory. Osm stovek receptů odráží různé světové kultury a regiony, od židovské čtvrti v Káhiře, kde Claudia Rodenová prožila své dětství, přes Evropu, sever Afriky, Asii a obě Ameriky. Kromě receptů nabízí autorka také podrobné popisy mnohých surovin a způsoby jejich zpracování. Nechybí ani informace o židovských stravovacích předpisech, o stravě starověkých Hebrejců, o různých svátcích a slavnostech v židovském kalendáři, ani údaje o málo známých židovských komunitách například v Indii a v Číně. Podrobné historicko-sociologické kapitoly jsou doplněny unikátními fotografiemi ze života Židů v různých částech světa. KNIHA O ŽIDOVSKÉ KUCHYNI se zabývá oběma základními větvemi židovské populace – aškenázskou (severní) a sefardskou (jižní). Sleduje židovské komunity po celém světě, v minulosti i současnosti, v Litvě, Rusku, Polsku, Německu a Francii, provede nás Španělskem, severní Afrikou, Blízkým a Středním východem, nechybí ani výprava do Indie nebo do Číny. Pozoruhodné jsou informace o tom, jak silný vliv měla židovská kuchyně na způsoby vaření a stravování v západní Evropě a ve Spojených státech, kam z východní Evropy odešlo mnoho židovských emigrantů. Český čtenář pak jistě užasne, kolik pokrmů v české kuchyni zcela běžných – kupříkladu jablečný štrůdl, papriky plněné mletým masem, koblihy, kuřecí vývar s knedlíčky, nebo dokonce vánočka – se nápadně podobá jídlům, která se vařila v židovských domácnostech na východě Evropy.
Nákup knihy
Kniha o židovské kuchyni, Claudia Roden
- Jazyk
- Rok vydání
- 2005
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Kniha o židovské kuchyni
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Claudia Roden
- Vydavatel
- BB art
- Rok vydání
- 2005
- Vazba
- pevná s přebalem
- ISBN10
- 8073416867
- ISBN13
- 9788073416867
- Kategorie
- Kuchařky
- Hodnocení
- 4,65 z 5
- Anotace
- KNIHA O ŽIDOVSKÉ KUCHYNI není pouze kuchařkou s židovskými recepty. Autorka v ní jakoby pohledem z kuchyně popisuje dějiny židovské diaspory. Osm stovek receptů odráží různé světové kultury a regiony, od židovské čtvrti v Káhiře, kde Claudia Rodenová prožila své dětství, přes Evropu, sever Afriky, Asii a obě Ameriky. Kromě receptů nabízí autorka také podrobné popisy mnohých surovin a způsoby jejich zpracování. Nechybí ani informace o židovských stravovacích předpisech, o stravě starověkých Hebrejců, o různých svátcích a slavnostech v židovském kalendáři, ani údaje o málo známých židovských komunitách například v Indii a v Číně. Podrobné historicko-sociologické kapitoly jsou doplněny unikátními fotografiemi ze života Židů v různých částech světa. KNIHA O ŽIDOVSKÉ KUCHYNI se zabývá oběma základními větvemi židovské populace – aškenázskou (severní) a sefardskou (jižní). Sleduje židovské komunity po celém světě, v minulosti i současnosti, v Litvě, Rusku, Polsku, Německu a Francii, provede nás Španělskem, severní Afrikou, Blízkým a Středním východem, nechybí ani výprava do Indie nebo do Číny. Pozoruhodné jsou informace o tom, jak silný vliv měla židovská kuchyně na způsoby vaření a stravování v západní Evropě a ve Spojených státech, kam z východní Evropy odešlo mnoho židovských emigrantů. Český čtenář pak jistě užasne, kolik pokrmů v české kuchyni zcela běžných – kupříkladu jablečný štrůdl, papriky plněné mletým masem, koblihy, kuřecí vývar s knedlíčky, nebo dokonce vánočka – se nápadně podobá jídlům, která se vařila v židovských domácnostech na východě Evropy.