Jak pěstovat a zpracovat bylinky české zahrádky
Autoři
Parametry
Kategorie
Více o knize
Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jejich zpracování. Zahradních i volně rostoucích. Jejich popisy, léčivé či chuťové vlastnosti, požadavky potřebné k růstu. Kdo chce mít své vlastní bylinky po ruce, a má balkon, zahrádku, či alespoň vhodné místo v bytě, pak se zde dozví, jak a v čem je pěstovat. A to jak klasické „kuchyňské“ bylinky, tak i léčivky vhodné pro přípravu přírodních léčiv. Bylinkám volně rostoucím se autorka věnuje v části řazené podle jednotlivých měsíců, podle období, kdy jsou vhodné ke sběru. V knize naleznete velké množství receptů na čaje, tinktury, sirupy, kloktadla, bylinkové oleje, octy, medy, ochucené soli, cukry, vína, kandované květy, koupele, obklady, pleťové masky, masážní oleje, masti, krémy. Ale také sušenky, saláty, pesta, šťávy, zmrzliny, hořčice, špenáty, ba i postřiky proti škůdcům. Milovníci upravených zahrad si také podle návodu mohou postavit provoněnou bylinkovou spirálu a pak ji vhodně osadit. Autorka Petra Rubášová žije v jižních Čechách na farmě Mlsná ovečka (mlsnaovecka.cz), společně s manželem chová ovce a mnoho dalších domácích zvířat, vyrábí domácí ovčí sýry a produkty z medu a bylinek, včelaří, provozuje agroturistiku, miluje přírodu a chození po horách
Nákup knihy
Jak pěstovat a zpracovat bylinky české zahrádky, Petra Rubášová
- Jazyk
- Rok vydání
- 2017
- Stav knihy
- Dobrá
- Cena
- 275 Kč
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Jak pěstovat a zpracovat bylinky české zahrádky
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Petra Rubášová
- Vydavatel
- CPress
- Rok vydání
- 2017
- Vazba
- měkká
- ISBN10
- 8026415175
- ISBN13
- 9788026415176
- Kategorie
- Hobby a domov, Rostliny a pěstitelství
- Hodnocení
- 4,65 z 5
- Anotace
- Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jejich zpracování. Zahradních i volně rostoucích. Jejich popisy, léčivé či chuťové vlastnosti, požadavky potřebné k růstu. Kdo chce mít své vlastní bylinky po ruce, a má balkon, zahrádku, či alespoň vhodné místo v bytě, pak se zde dozví, jak a v čem je pěstovat. A to jak klasické „kuchyňské“ bylinky, tak i léčivky vhodné pro přípravu přírodních léčiv. Bylinkám volně rostoucím se autorka věnuje v části řazené podle jednotlivých měsíců, podle období, kdy jsou vhodné ke sběru. V knize naleznete velké množství receptů na čaje, tinktury, sirupy, kloktadla, bylinkové oleje, octy, medy, ochucené soli, cukry, vína, kandované květy, koupele, obklady, pleťové masky, masážní oleje, masti, krémy. Ale také sušenky, saláty, pesta, šťávy, zmrzliny, hořčice, špenáty, ba i postřiky proti škůdcům. Milovníci upravených zahrad si také podle návodu mohou postavit provoněnou bylinkovou spirálu a pak ji vhodně osadit. Autorka Petra Rubášová žije v jižních Čechách na farmě Mlsná ovečka (mlsnaovecka.cz), společně s manželem chová ovce a mnoho dalších domácích zvířat, vyrábí domácí ovčí sýry a produkty z medu a bylinek, včelaří, provozuje agroturistiku, miluje přírodu a chození po horách