Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot

Stravou ke zdraví - Vegetariánská kuchařka

Autoři

Více o knize

Co je to vegetariánství. Název "vegetarián" není odvozen, jak si někdo myslí, od anglického slova "vegetable" - zelenina, ale z latinského "vegetus", což znamená zdravý, čerstvý, živý. Vegetariánství, obecně definované jako zdržení se požívání masa, ryb a drůbeže, v sobě zahrnuje širokou paletu jídelních návyků, včetně různých stupňů vynechání živočišné potravy. Jedná se především o rozšíření, obohacení a zhodnocení jídelníčku o stravu, která je organismu vlastní. Nejčastější vegetariánské diety se vyznačují vysokým podílem potravinové vlákniny a nízkým podílem celkových a nasycených tuků a cholesterolu. Nejznámější typy amerických vegetariánů jsou lakto (užívají také mléčné produkty) a ovolakto (užívají vajíčka a mléčné výrobky) vegetariáni. Vegerariánská dieta vychází ze široké a pestré palety užívaných potravin. Zahrnuje v sobě čerstvé ovoce, zeleninu, obiloviny, celozrnné výrobky, luštěniny, ořechy, semena, nízkotučné mléčné výrobky nebo obohacené sójové produkty a případně omezené množství vajec.

Parametry

ISBN
9788090026506
Nakladatelství
Elixír

Kategorie

Vydání

1990, sešitová

Stav

Nákup knihy

  • Vpisky / podtrhávání
  • Mechanické poškození
Dostupnost
Skladem
Cena
46 Kč

Doručení

 

Platební metody

202120222023

Skladem máme celkem knihy Stravou ke zdraví - Vegetariánská kuchařka (1990).