V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny
Autoři
Parametry
Kategorie
Více o knize
Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gastronomického prostředí, v nichž vystupuje například Émile Zola, Joseph Roth, Edward Hopper nebo Robert Walser. Poučeně a s vtipem líčí také konkrétní příběhy číšníků, slavných kuchařů i samotných restauratérů, věnuje se proslulým podnikům a jejich historii, uvádí desítky proslavených pokrmů a receptů. Jeho pozornosti neuniká ani pozadí vnějšího společenského pozlátka, tj. těžká práce a špatné výdělky obsluhy, jejich různorodé slabosti a zlozvyky, jakož i negativní hygienické poměry. Přechází z jednoho kontinentu na druhý, aby zachytil vývoj a zvyky spojené s gastronomií v mnoha zemích světa.
Skladem máme celkem knihy V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny (2016).
Nákup knihy
V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny, Christoph Ribbat, Daniela Petříčková
- Jazyk
- Rok vydání
- 2016
- Stav knihy
- Dobrá
- Cena
- 23 Kč
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Christoph Ribbat, Daniela Petříčková
- Vydavatel
- Prostor
- Rok vydání
- 2016
- ISBN10
- 8072603388
- ISBN13
- 9788072603381
- Kategorie
- Společenské vědy, Historická próza
- Anotace
- Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gastronomického prostředí, v nichž vystupuje například Émile Zola, Joseph Roth, Edward Hopper nebo Robert Walser. Poučeně a s vtipem líčí také konkrétní příběhy číšníků, slavných kuchařů i samotných restauratérů, věnuje se proslulým podnikům a jejich historii, uvádí desítky proslavených pokrmů a receptů. Jeho pozornosti neuniká ani pozadí vnějšího společenského pozlátka, tj. těžká práce a špatné výdělky obsluhy, jejich různorodé slabosti a zlozvyky, jakož i negativní hygienické poměry. Přechází z jednoho kontinentu na druhý, aby zachytil vývoj a zvyky spojené s gastronomií v mnoha zemích světa.