Knihobot

Ludvík Bláha

    Cukrářská výroba I. - III.
    Cukrářská výroba 1.
    Suroviny pro učební obor Cukrář
    Cukrářská výroba I
    Cukrářská výroba III
    Cukrářská výroba II
    • Seznamuje s klasickými technologickými postupy i moderními formami práce a novými výrobními postupy. Objasňuje chemicko-fyzikální děje, které v průběhu výrobního procesu probíhají. Přibližuje jednotlivé fáze výroby, význam nových surovin, jejich vlastnosti a způsob zpracování. Zabývá se vadami výrobků a jejich příčinami, uvádí jak závadám předcházet, popř. jak je odstraňovat. Popisuje výrobu šlehaných, třených a jádrových hmot, čajového a pařížského pečiva, smetanových výrobků a náplní, ozdob a speciálních výrobků.

      Cukrářská výroba II
    • Cukrářská výroba III

      • 183 stránek
      • 7 hodin čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Uvádí technologické postupy cukrářských výrobků a restauračních moučníků, popisuje výrobu speciálních nepečených výrobků. Značnou pozornost věnuje přípravě ozdob, zmrzlin a zmrzlinových výrobků a dietním výrobkům

      Cukrářská výroba III
    • Cukrářská výroba I

      • 160 stránek
      • 6 hodin čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Propočty surovinových norem, úprava cukru vařením, polevy, náplně, pevná tuková těsta, třená linecká těsta, pálená hmota, listové těsto, koloidy.

      Cukrářská výroba I
    • Základní poznatky o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti. Tradiční i nové druhy surovin a různé přípravky, kypřicí prostředky, přídatné látky a obalové materiály.

      Suroviny pro učební obor Cukrář
    • Učebnice popisuje přípravu kynutých těst a biochemické procesy probíhající v těstě při kynutí. Věnuje pozornost přípravě zmrzlin a zmrzlinových výrobků a dietním výrobkům.

      Cukrářská výroba I+II