Ambiente : the art of dinning : 980 g nejoblíbenějších receptů
Autoři
Více o knize
Co všechno představuje 980 gramů hmotnosti? Jedno menší kuře nebo láhev piva – když nebudeme hákliví na nějaké to deko. Anebo jedna publikace, popisující to nejlepší, co po jedenácti letech existence nabízí zřejmě nejpopulárnější český řetězec restaurací ? Ambiente. Když je řeč o hmotnosti takovéto knihy, míní se pouze hmotnost fyzická, tj. váha papíru, obálky, tiskových barev. To důležité, totiž myšlenky a podněty zakladatele podniků Ambiente, jeho pohnutky a první kroky k realizaci dnes už po čertech prosperujícího projektu nejsou fyzikálními jednotkami měřitelné. Deset, vlastně už jedenáct let osudů a práce týmu čítajícího dnes „…jedenáct náročných šéfkuchařů, dvanáct zkušených sommeliérů, sto a dvacet uzurpovaných kuchařů, 110 pozorných servírek a číšníků“, kteří se snaží o co nejkomplexnější uspokojení tužeb a přání mnohdy poněkud zpovykaných hostů. To vše je koncentrováno v jemných esencích receptur devadesáti krmí, které uvádějí klientelu restaurací v gourmetské vytržení. Zvláště, jsou-li pak citlivě kombinovány s těmi nejpříhodnějšími víny. Celý tento ansámbl musí mít nějakého dirigenta. Již po prvních stranách sami seznáte, že v pouhých devíti stech osmdesáti gramech hmotnosti této publikace se skrývá tolik invence jejího hlavního aktéra a tolik dobrých nápadů celého realizačního týmu, že je nelze vyvážit žádnou měrnou jednotkou. Restaurace Ambiente přišla na svět roku 1995 v lokaci zdaleka ne optimální a svým zaměřením tehdy dosti neobvyklá. Do vínku dostala přídomek Living Restaurant a v jeho duchu také začala fungovat. zdroj: www.bux.cz