Proč je šlehačka tuhá. Jednoduchá vysvětlení přírodních jevů
Autoři
Více o knize
Některé všední věci nám někdy připadají nevysvětlitelné. Jedná se o jevy, které všichni známe a už jsme je někdy viděli, a některé nám dokonce vadí, například škraloup na mléce. Pokud mléko nepijete a kávu máte raději černou, tak jste se už možná ptali u sklenky sektu, co to tu vlastně bublá? Mnohé pivaře pak jistě napadla – přinejmenším po třetím pivu – vskutku filozofická otázka: Jak to, že má žluté pivo bílou pěnu a proč ta pěna tak pěkně drží. Tak co, věděli byste to? Úskalím totiž je, že za těmito a všemi dalšími přírodními fenomény, které jsou popsány v této knize, nevězí nic jiného než základy fyziky, biologie a chemie – tedy oborů, které ve škole patřily k oblíbeným jen pro málokteré z nás. Bruno B. Kremer a Bärbel Oftringová v této knize shromáždili výběr velmi zajímavých jevů z neživé i živé přírody, které nedokážeme snadno pochopit, a přidali k nim samozřejmě i správná vysvětlení.
Vydání
Stav
- Jako nováVyprodáno
- Dobrá63 Kč
- PoškozenáVyprodáno
Nákup knihy
- Dostupnost
- Skladem
- Cena
- 63 Kč
Doručení
Platební metody
202120222023
Skladem máme celkem knihy Proč je šlehačka tuhá. Jednoduchá vysvětlení přírodních jevů (2011).